СІМЕЙСТВО АКУЛОХВОСТИЕ СКАТИ (RHYNCHOBATIDAE)

Стосовні сюди скати за формою тіла займають як би проміжне положення між типовими акулами й скатами. Тіло в них сплощено, але хвостова його частина майже не відособлена зовні від туловищной. Рило подовжене, грудні плавці в задній частині не прикріплені до тіла, а перший спинний плавець розташований над черевними плавцями. Всі вони мають двухлопастний хвостовий плавець із загостреними кінцями, дуже схожий на хвостовий плавець акул.
До сімейства ставиться всього два роди з декількома видами, розповсюдженими в тропічних водах у берегів Африки, Азії й Австралії.
Акулохвостий скат (Rhynchobatus djiddensis), область поширення якого охоплює тепловодні райони Індійського й західної частини Тихих океанів (від Південної Африки до південно-східної частини Японського моря), досягає 3 м довжини й 225 кг ваги. Основну їжу його становлять донні безхребетні. Розмноження відбувається шляхом яйцеживо-рождения.
Цей скат має деяке промислове значення й в Індії, наприклад, охоче вживається в їжу як у свіжому, так й у засоленому виді.