ПІДРОДИНА ФЛОЕМИИИИ (PHLOEMYINAE)

Сложнозубие миші (Chiropodomys irroratus й 6—7 близьких видів) — невеликі гризуни: довжина тіла 8—13 див, хвіст трохи більше. Фарбування тьмяна, сірувато-коричнева. Характерні довгі вибрисси й більші очі, пристосовані до нічної активності. Поширені в Південно-Східній Азії – в Ассамі, на островах Малайського архіпелагу, в Індокитаєві, Південному Китаєві. Один вид є на Філіппінах. Живуть у лісах, ведуть лазающий спосіб життя. Харчуються в основному фруктами, особливо люблять банани. Розмноження можливо цілий рік. Звичайно народжуються 3 дитинчати. Відомо 7 або 8 видів, з яких юньнаньский С. fulvus нерідко виділяють у рід Vernaya. Незважаючи на свій невеликий ріст, сложнозубие миші досить агресивні, здатні дати відсіч іншою твариною, що потривожила їхнє гніздо.
Бу-ут (Crateromys schedenbergi) — великий гризун (довжина тіла 32—36 див, хвоста — 36—41 див) з довгим і пухнатим хвостом. Він більше схожий на білку або навіть на лемура, чим на пацюка .
Густий і злегка хвилясте хутро на спині від темно-коричневого до чорного відтінку. Звичайний на покритих лісами гірських плато Північного Лусона (Філіппінські острови). Живе на деревах. Активний відразу ж після заходу сонця. День проводить у гнізді, розташованому в дуплі або густій кроні. Харчується фруктами, молодими пагонами й бруньками сосни. Видає пронизливий лемент, схожий на звук великої цикади.
Гарних бу-утов місцеві жителі часто містять будинку.