ПІДРОДИНА ДЕОМИИНИ (DEOMYINAE)

У підродину виділяють один вид — деомис (Deomys ferrugineus) з лісів басейну Конго. Це середніх розмірів звірок (тіло 12-16 див, хвіст 17-20 див), з дуже довгим і м’яким хутром червонуватого цвіту, з білими лапками й кінчиком хвоста. Вуха більші й округлі. Морда витягнута. Деомис веде нічний і переважно деревний спосіб життя. При рухах у кронах він використає свій хвіст не тільки як балансир, але і як хватальний орган. Задні ноги дуже довгі, і гризун може відмінно стрибати з гілки на гілку й по землі. Основна його їжа – м’які фрукти й дрібні безхребетні тварини.