СІМЕЙСТВО ПЕРЕСМЕШНИКОВИЕ (MIMIDAE)

Невеликі довгохвості птахи, звичайно з короткими закругленими крильми. Дзьоб середньої довжини, сильний, злегка загнутий донизу. Більшість видів має скромне розцвічення – сіру, коричнювату, іноді з білими плямами на крилах і темних плямах або смугами на черевній стороні тіла. Бувають і більше яскраві (наприклад, сині) птаха. Довжина тіла від 20 до 30 див.
Пересмішники будують щільне чашеобразное гніздо на кущах або деревах, звичайно не нижче 1 м і не вище 6 м над землею. Будують його обоє батька протягом 3-4 днів. У повній кладці 3-6 зеленуватих з коричнево-червоними плямами яєць. Насиджує майже винятково самка, самець може іноді неї заміщати. Тривалість насиживания 12-14 днів. Годують пташеняти обоє батька.
Поширено пересмішників в Америці від північної частини Канади на південь до Південної Аргентини й Чилі. Найбільше число видів їх живе на південно-заході США. У сімействі 34 виду, що ставляться до 13 родів.
Пересмішники широко відомі своїм голосним різноманітним співом, у яке вони включають дуже багато запозичених звуків. Особливо знаменитий щодо цього багатоголосий пересмішник (Miraus polyglottos), розповсюджений на півдні США. Він, як, втім, і багато інших пересмішників, співає цілий рік.