СІМЕЙСТВО ДУЛИДОВИЕ (DULIDAE)

Дуже близьке до омелюхів, эндемичное для Вест-Індії (Испаньола й Гонав) сімейство, що включає всього один вид — Dulus dominicus. Довжина тіла близько 20 див. Верхня сторона тіла сероватооливковая із зеленим нальотом на крилах. Низ білуватий з темними смугами, що різко виділяються поздовжніми. Населяє відкриті місцеперебування, особливо тих, де виростає королівська пальма (Roystonea). Будує більші (до 1 м у діаметрі) суспільні гнізда, звичайно розташовуючи їх високо на пальмі, у підстави її листа. У будівництві гнізда беруть участь 20-30 пар, при цьому кожна пари має окреме гніздове приміщення, вхід у яке перебуває внизу. У горах, де немає пальм, гнізда не бувають дуже більшими й рідко коли служать притулком більш ніж двом парам птахів. У кладці 2-4 яйця, вони білі з пурпурно-сірими плямами. Час гніздування – березень – червень. По закінченні періоду розмноження птахи користуються своїми гніздами як нічним притулком.