ЗАГІН УДОДИ (UPUPAE)

Загін удодов поєднує птахів різноманітної величини й зовнішності. Удод, наприклад, важить близько 70 м і має довжину тіла 30-31 див, тоді як у калао довжина тіла більше 1 м. Різноманітний і спосіб життя птахів цього загону. Втім, все це моногамні, закритогнездящиеся птаха. Насиджує кладку самка, постэмбриональное розвиток відбувається по птенцовому типі.
Загін удодов складається з 2 підзагонів: удоди (Upupae) і птахи-носороги (Bucerotes). У першому підзагоні 2 сімейства: удодовие (Upupidae) і лісові удоди (Phoeniculidae), у другому – одне – птахи-носороги (Висеrotidae).